Kókuszos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

A tepsi kikenéséhez:

  • margarin
  • finomliszt

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25-30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

A tetejére:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként a cukrot is hozzáadjuk.

A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük össze a habba forgatjuk.

Megvizezett késsel kenegetve kivajazott, kilisztezett kb 25*35 cm-es tepsibe simítjuk a masszát.

Elömelegített sütőben, 170 fokon kb 20 percig sütjük.

A tojássárgákat a pudingporral, 1 dl tejjel és a fele cukorral tökéletesen simára keverjük, majd a többi, forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve pár perc alatt sűrüre főzzük.

A margarint először magában, majd a többi cukorral keverjük habosra. A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.

A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.

Tipp:

Fontos, hogy hütőszekrényben kicsit dermedni hagyjuk .