Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos-mangós torta recept

Kókuszos-mangós torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 1 db érett mangó

    Pisztáciás ropogós:

    • 50 g pisztácia
    • 1 tk matcha tea por
    • 50 g nádcukor
    • 50 g vaj
    • 50 g liszt

    Krém:

    • 400 ml kókusztej (konzerv)
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 20 g zselatin
    • vaníliaaroma
    • reszelt citromhéj
    • folyékony édesítőszer

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.

    A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.

    A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.

    A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

    A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.

    Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek