Hozzávalók:
Pisztáciás ropogós:
Krém:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.
A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.
A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.
A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.
A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.
Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.