Kókuszos-mangós torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db érett mangó

Pisztáciás ropogós:

  • 50 g pisztácia
  • 1 tk matcha tea por
  • 50 g nádcukor
  • 50 g vaj
  • 50 g liszt

Krém:

  • 400 ml kókusztej (konzerv)
  • 2 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • vaníliaaroma
  • reszelt citromhéj
  • folyékony édesítőszer

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A pisztáciát aprítógépben ledaráljuk, majd a liszttel, a nádcukorral, a matcha tea porral és a vajjal összegyúrjuk.

A tésztát sütőpapíron kinyújtjuk 18 cm átmérőjű körré, majd 7 percig sütjük.

A mangót meghámozzuk, egyik felét vékonyra szeleteljük, a másik felét k. fél cm-esre kockázzuk.

A zselatint jéghideg vízbe áztatjuk, majd mikróban felolvasztjuk.

A kókusztejet vaníliával, reszelt citromhéjjal és folyékony édesítőszerrel ízesítjük. A habtejszínt felverjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet és a zselatint.

Kapcsos tortaformában egymásra rétegezzük a hozzávalókat: a pisztáciás ropogóst megkenjük kevés krémmel, majd rátesszük a szeletelt mangót, erre újabb krémet kenünk, melyet megszórunk a kockázott mangóval, végül rákenjük a maradék krémet. Hűtőbe tesszük dermedni.