Kókuszos krémmel töltött korongok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Korongokhoz:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt
- 280 g finomliszt
- 45 g kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és jól keverjük össze az egészet.
Töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 4-5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra, egymástól viszonylag távol. A korongok tetejére sütés előtt szórhatunk kevés kókuszreszeléket, akkor nincs szükség másmilyen díszítésre.
Süssük 10-12 percig. Amíg a korongok sülnek, készítsük el a krémet.
A pudingporból, tejből és cukorból a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot, majd még melegen keverd hozzá a kókuszreszeléket és hagyd teljesen kihűlni (akár folpackkal is letakarhatod a tetejét).
A puha margarint keverjük habosra, majd ajuk a kihűlt pudinghoz és addig keverjük, amíg szép selymes krémet kapunk.
Amint a korongok kihűlnek, töltsük a krémet egy habzsákba. Egy korong közepére kisebb diónyi méretű krémet nyomunk, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé rányomjuk, így a krém szétterül benne.
Pár óra állás után porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Készítettem már citromos krémmel is, de csokisan is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »