Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos krémmel töltött korongok recept

Kókuszos krémmel töltött korongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Korongokhoz:

    • 110 g olvasztott vaj
    • 210 g cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
    • 300 g natúr joghurt
    • 280 g finomliszt
    • 45 g kakaópor
    • 1 kk szódabikarbóna

    Krémhez:

    • 1 cs tejszín ízű pudingpor
    • 4 dl tej
    • 3-4 ek cukor
    • 25 dkg margarin
    • 3 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

    Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és jól keverjük össze az egészet.

    Töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 4-5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra, egymástól viszonylag távol. A korongok tetejére sütés előtt szórhatunk kevés kókuszreszeléket, akkor nincs szükség másmilyen díszítésre.

    Süssük 10-12 percig. Amíg a korongok sülnek, készítsük el a krémet.

    A pudingporból, tejből és cukorból a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot, majd még melegen keverd hozzá a kókuszreszeléket és hagyd teljesen kihűlni (akár folpackkal is letakarhatod a tetejét).

    A puha margarint keverjük habosra, majd ajuk a kihűlt pudinghoz és addig keverjük, amíg szép selymes krémet kapunk.

    Amint a korongok kihűlnek, töltsük a krémet egy habzsákba. Egy korong közepére kisebb diónyi méretű krémet nyomunk, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé rányomjuk, így a krém szétterül benne.

    Pár óra állás után porcukorral megszórva tálaljuk.

    Tipp:

    Készítettem már citromos krémmel is, de csokisan is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá