Kókuszos krémmel töltött korongok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Korongokhoz:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt
- 280 g finomliszt
- 45 g kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és jól keverjük össze az egészet.
Töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 4-5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra, egymástól viszonylag távol. A korongok tetejére sütés előtt szórhatunk kevés kókuszreszeléket, akkor nincs szükség másmilyen díszítésre.
Süssük 10-12 percig. Amíg a korongok sülnek, készítsük el a krémet.
A pudingporból, tejből és cukorból a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot, majd még melegen keverd hozzá a kókuszreszeléket és hagyd teljesen kihűlni (akár folpackkal is letakarhatod a tetejét).
A puha margarint keverjük habosra, majd ajuk a kihűlt pudinghoz és addig keverjük, amíg szép selymes krémet kapunk.
Amint a korongok kihűlnek, töltsük a krémet egy habzsákba. Egy korong közepére kisebb diónyi méretű krémet nyomunk, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé rányomjuk, így a krém szétterül benne.
Pár óra állás után porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Készítettem már citromos krémmel is, de csokisan is nagyon finom!