Kókuszos krémmel töltött korongok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Korongokhoz:
- 110 g olvasztott vaj
- 210 g cukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
- 300 g natúr joghurt
- 280 g finomliszt
- 45 g kakaópor
- 1 kk szódabikarbóna
Krémhez:
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- 4 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 25 dkg margarin
- 3 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és jól keverjük össze az egészet.
Töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 4-5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra, egymástól viszonylag távol. A korongok tetejére sütés előtt szórhatunk kevés kókuszreszeléket, akkor nincs szükség másmilyen díszítésre.
Süssük 10-12 percig. Amíg a korongok sülnek, készítsük el a krémet.
A pudingporból, tejből és cukorból a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot, majd még melegen keverd hozzá a kókuszreszeléket és hagyd teljesen kihűlni (akár folpackkal is letakarhatod a tetejét).
A puha margarint keverjük habosra, majd ajuk a kihűlt pudinghoz és addig keverjük, amíg szép selymes krémet kapunk.
Amint a korongok kihűlnek, töltsük a krémet egy habzsákba. Egy korong közepére kisebb diónyi méretű krémet nyomunk, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé rányomjuk, így a krém szétterül benne.
Pár óra állás után porcukorral megszórva tálaljuk.
Tipp:
Készítettem már citromos krémmel is, de csokisan is nagyon finom!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »