Kókuszos krémmel töltött korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Korongokhoz:

  • 110 g olvasztott vaj
  • 210 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tk vaníliakivonat vagy 1 cs vaníliás cukor
  • 300 g natúr joghurt
  • 280 g finomliszt
  • 45 g kakaópor
  • 1 kk szódabikarbóna

Krémhez:

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3-4 ek cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Olvasszuk meg a vajat, majd keverjük össze a joghurttal, tojással, vaníliával és cukorral. Ezután adjuk hozzá a lisztet, szódabikarbónát, kakaóport és jól keverjük össze az egészet.

Töltsük a masszát habzsákba, majd nyomjunk 4-5 cm átmérőjű köröket a sütőpapírra, egymástól viszonylag távol. A korongok tetejére sütés előtt szórhatunk kevés kókuszreszeléket, akkor nincs szükség másmilyen díszítésre.

Süssük 10-12 percig. Amíg a korongok sülnek, készítsük el a krémet.

A pudingporból, tejből és cukorból a szokásos módon főzzünk sűrű pudingot, majd még melegen keverd hozzá a kókuszreszeléket és hagyd teljesen kihűlni (akár folpackkal is letakarhatod a tetejét).

A puha margarint keverjük habosra, majd ajuk a kihűlt pudinghoz és addig keverjük, amíg szép selymes krémet kapunk.

Amint a korongok kihűlnek, töltsük a krémet egy habzsákba. Egy korong közepére kisebb diónyi méretű krémet nyomunk, majd ráteszünk egy másik korongot és kissé rányomjuk, így a krém szétterül benne.

Pár óra állás után porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

Készítettem már citromos krémmel is, de csokisan is nagyon finom!