Kókuszos krémes recept
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 14 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 6 evőkanál víz
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 marék kókuszchips
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóamasszát készítünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez 8 dl tejet felforralunk. A maradék tejben simára keverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergés mellett hozzáadjuk a forró tejhez, felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk a kókuszreszelékkel együtt. Az egészet jól kihabosítjuk.
A kész krémet elsimítjuk a piskóta tetején.
A tejszínhabot felverjük és a krém tetejére kenjük, majd megszórjuk a kókuszchipssel.
Nagyon finom, habos és krémes, puha sütemény, bátran ajánlom mindenkinek.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









