Kókuszos krémes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 6 evőkanál víz
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 marék kókuszchips
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóamasszát készítünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez 8 dl tejet felforralunk. A maradék tejben simára keverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergés mellett hozzáadjuk a forró tejhez, felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk a kókuszreszelékkel együtt. Az egészet jól kihabosítjuk.
A kész krémet elsimítjuk a piskóta tetején.
A tejszínhabot felverjük és a krém tetejére kenjük, majd megszórjuk a kókuszchipssel.
Nagyon finom, habos és krémes, puha sütemény, bátran ajánlom mindenkinek.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.