Kókuszos krémes recept

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg kristálycukor
- 15 dkg finomliszt
- 6 evőkanál víz
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
- 1 marék kókuszchips
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskóamasszát készítünk.
180 fokon kb 20-25 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Rácsra téve kihűtjük.
A krémhez 8 dl tejet felforralunk. A maradék tejben simára keverjük a pudingporokat, majd folyamatos kevergés mellett hozzáadjuk a forró tejhez, felfőzzük, majd kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt pudingot is hozzáadjuk a kókuszreszelékkel együtt. Az egészet jól kihabosítjuk.
A kész krémet elsimítjuk a piskóta tetején.
A tejszínhabot felverjük és a krém tetejére kenjük, majd megszórjuk a kókuszchipssel.
Nagyon finom, habos és krémes, puha sütemény, bátran ajánlom mindenkinek.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »