Kókuszos kinder tejszelet recept

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 2 ek étolaj
- 12 ek kristálycukor
- 2 ek víz
- csipet só
Krém:
- 3 csomag tejszínes pudingpor
- 6,5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt robotgéppel felverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, vizet és homogénné keverjük a masszát.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd habverővel óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk. Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A pudingporokat és a cukrot elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel csomómentesre keverve és felfőzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük feljesen.
A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a puha vajjal és a tejföllel, majd a végén belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát egy hosszú, recés késsel vízszintesen két lapba vágunk, majd a lapok közé töltjük a krémet.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk a süteményt és a szeletek közepére szórhatunk kókuszreszeléket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »