Kókuszos kinder tejszelet recept

Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg finomliszt
- 3 ek kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 2 ek étolaj
- 12 ek kristálycukor
- 2 ek víz
- csipet só
Krém:
- 3 csomag tejszínes pudingpor
- 6,5 dl tej
- 2 dl tejföl
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 5 dkg kókuszreszelék
Tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt robotgéppel felverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, vizet és homogénné keverjük a masszát.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd habverővel óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk. Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
Krém:
A pudingporokat és a cukrot elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel csomómentesre keverve és felfőzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük feljesen.
A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a puha vajjal és a tejföllel, majd a végén belekeverjük a kókuszreszeléket is.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát egy hosszú, recés késsel vízszintesen két lapba vágunk, majd a lapok közé töltjük a krémet.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk a süteményt és a szeletek közepére szórhatunk kókuszreszeléket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »