Hozzávalók egy 23*34 cm-es tepsihez:
Tészta:
Krém:
Tetejére:
15 dkg csokoládé
2 ek étolaj
1 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval kb 10 perc alatt robotgéppel felverjük. Ezután hozzáadjuk az olajat, vizet és homogénné keverjük a masszát.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóporral és beleszitáljuk a tojásos masszába, majd habverővel óvatosan beleforgatjuk.
A piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk. Ha a lap megsült, akkor rácsra téve kihűtjük.
A pudingporokat és a cukrot elkeverjük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel csomómentesre keverve és felfőzzük. Folpackkal letakarva kihűtjük feljesen.
A kihűlt pudingot jól kihabosítjuk a puha vajjal és a tejföllel, majd a végén belekeverjük a kókuszreszeléket is.
A kihűlt piskótát egy hosszú, recés késsel vízszintesen két lapba vágunk, majd a lapok közé töltjük a krémet.
A csokit az olajjal összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeletekre vágjuk a süteményt és a szeletek közepére szórhatunk kókuszreszeléket.
Jó étvágyat kívánok hozzá!