Kókuszos-dióhabos csiga recept

Elkészítése:
A lisztet keverjük össze a sütőporral és egy csipet sóval. Ezután adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, majd kezdjük el összemorzsolni a tésztát (gyorsan dolgozzunk vele, hogy a vaj ne melegedjen fel a kezünktől).
Ezután csináljunk a közepébe egy mélyedést, tegyük bele a túrót, a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgát, kicsit keverjük össze, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (könnyen nyújtható tésztát kell hogy kapjunk, így ha szükséges, gyúrás közben még adhatunk hozzá egy kevés lisztet).
Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd kenjük rá a kókuszhabos tölteléket (kb, 0,5 cm vastagra nyújtsuk ki a tésztát).
A tojásfehérjéhez adjunk hozzá egy csipet sót, majd kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalazzuk hozzá a vaníliás cukorral összekevert porcukrot, és verjük keményebb habbá (nem lesz teljesen kemény a hab). Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze.
A vékonyra kinyújtott tésztára egyenletesen kenjük rá a kókuszhabot, majd tekerjük fel úgy mint a bejglit.
Ezután egy éles késsel vágjuk fel kb 1-1,5 cm-re a tésztát, majd helyezzük egymástól kicsit távolabb a csigákat, egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem).
Amikor a csigák teljesen kihűltek, olvasszuk fel a csokoládét, majd ízlés szerint csorgassuk a tetejére és várjuk meg, míg megdermed.
Tipp:
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a kókuszhabos csigákat porcukorral, majd úgy kínáljuk. A túrótól a tészta finom, puha marad, és a csokoládé remekül illik a kókuszos ízhez.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »