Kókuszhabos barackos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg rétesliszt
- 12 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 120 ml tej
- 6 g sütőpor
- 8 db sárgabarack
A habhoz:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipet só
A tetejére:
- 3 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrokat a puha vajjal, a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.
Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.
A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk, a magot eltávolítjuk.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.
A süteményt 25 percet sütjük.
A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük.
A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.
Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.
Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »