Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszhabos barackos szelet recept

Kókuszhabos barackos szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 10 dkg rétesliszt
    • 12 dkg finomliszt
    • 11 dkg vaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 1 közepes citrom reszelt héja
    • 120 ml tej
    • 6 g sütőpor
    • 8 db sárgabarack

    A habhoz:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg kristálycukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • csipet só

    A tetejére:

    • 3 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.

    A cukrokat a puha vajjal, a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.

    Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.

    A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk, a magot eltávolítjuk.

    A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.

    A süteményt 25 percet sütjük.

    A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük.

    A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.

    Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.

    A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.

    Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.

    A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá