Kókuszhabos barackos szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg rétesliszt
- 12 dkg finomliszt
- 11 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 közepes citrom reszelt héja
- 120 ml tej
- 6 g sütőpor
- 8 db sárgabarack
A habhoz:
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 12 dkg kristálycukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- csipet só
A tetejére:
- 3 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.
A cukrokat a puha vajjal, a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.
Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.
A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk, a magot eltávolítjuk.
A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.
A süteményt 25 percet sütjük.
A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük.
A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.
Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.
A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.
Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!