Kókuszhabos barackos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 4 db tojás sárgája
  • 10 dkg rétesliszt
  • 12 dkg finomliszt
  • 11 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 közepes citrom reszelt héja
  • 120 ml tej
  • 6 g sütőpor
  • 8 db sárgabarack

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 12 dkg kristálycukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • csipet só

A tetejére:

  • 3 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Egy 20×30 cm-es tepsit előkészítünk. Az alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük.

A cukrokat a puha vajjal, a tojás sárgákkal habosra keverjük, majd kézi robotgéppel krémes állagúra verjük.

Miután a masszát alaposan elkevertük, apránként beledolgozzuk a tejet, a sütőporral elkevert liszteket, végül a citrom reszelt héját.

A barackokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk, a magot eltávolítjuk.

A tésztát beletesszük a tepsibe, rátesszük a fél barackokat úgy, hogy a vágott fele nézzen felfelé.

A süteményt 25 percet sütjük.

A tojás fehérjét egy pici sóval elkezdjük felverni, majd a cukorral szép fényes, kemény habbá verjük.

A kókuszreszeléket egy fakanállal szépen hozzá dolgozzuk.

Az elkészült süteményt a sütőből kivesszük és megkenjük a kókuszhabbal.

A kókuszhabos süteményt visszatesszük a sütőbe, de a hőmérsékletet 150 fokra vesszük.

Ha a kókuszhab már kezd barnulni /kb 10 perc/, a sütit kivesszük a sütőből és kihűtjük.

A kihűlt süteményre olvasztott csokit csorgatunk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!