Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder pingui recept

Kinder pingui
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 23*38 cm-es tepsihez:
    A tésztalaphoz:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek porcukor
    • 6 ek hideg víz
    • 6 csapott evőkanál liszt
    • 3 ek cukrozatlan kakaópor
    • 3 ek étolaj
    • 1 cs sütőpor

    A töltelékhez:

    • 4 dl habtejszín
    • 1,5 dl méz
    • 2 cs vaníliás cukor

    A csoki réteghez:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek kakaópor
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    A bevonathoz:

    • 10 dkg vaj
    • 2 ek étolaj
    • 3 ek kakaópor
    • 3 ek víz
    • 10 dkg kristálycukor

    Elkészítése:

    Tészta elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra kevertem, majd apránként hozzáadtam a vizet és az étolajat.

    A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekevertem, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adtam, és egy fakanállal óvatosan beleforgattam.

    A tésztát lemértem, megfeleztem, és két lapot sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsültek a lapok, amiket ezután kihűtöttem.

    Krém és összeállítás:

    A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá vertem, majd a krémet szintén megfeleztem.

    Az egyik lapot egy tálcára helyeztem, és lekentem a krém felével.

    A csokoládét, vajat, étolajat és kakaóport egy edényben összemelegítettem, majd hagytam kihűlni, és ezt a masszát a tejszínes krémre simítottam. A tortát betettem a fagyasztóba, 3 perc alatt a csokoládé megdermedt.

    Ezután rákentem a maradék krémet, és a második lapot is ráhelyeztem. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítottam, hogy a krém jól elsimuljon.

    Bevonat elkészítése és tálalás:

    A bevonathoz való hozzávalókat egy kis lábosban tűz felett felfőztem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A bevonatot ráöntöttem a torta tetejére, és kissé megráztam a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tettem a tortát.

    4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteltem fel a tortát.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá