Hozzávalók 23*38 cm-es tepsihez:
A tésztalaphoz:
A töltelékhez:
A csoki réteghez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra kevertem, majd apránként hozzáadtam a vizet és az étolajat.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekevertem, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adtam, és egy fakanállal óvatosan beleforgattam.
A tésztát lemértem, megfeleztem, és két lapot sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsültek a lapok, amiket ezután kihűtöttem.
A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá vertem, majd a krémet szintén megfeleztem.
Az egyik lapot egy tálcára helyeztem, és lekentem a krém felével.
A csokoládét, vajat, étolajat és kakaóport egy edényben összemelegítettem, majd hagytam kihűlni, és ezt a masszát a tejszínes krémre simítottam. A tortát betettem a fagyasztóba, 3 perc alatt a csokoládé megdermedt.
Ezután rákentem a maradék krémet, és a második lapot is ráhelyeztem. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítottam, hogy a krém jól elsimuljon.
A bevonathoz való hozzávalókat egy kis lábosban tűz felett felfőztem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A bevonatot ráöntöttem a torta tetejére, és kissé megráztam a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tettem a tortát.
4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteltem fel a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!