Kinder pingui

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 23*38 cm-es tepsihez:
A tésztalaphoz:

  • 6 tojás
  • 6 ek porcukor
  • 6 ek hideg víz
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 3 ek cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek étolaj
  • 1 cs sütőpor

A töltelékhez:

  • 4 dl habtejszín
  • 1,5 dl méz
  • 2 cs vaníliás cukor

A csoki réteghez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek étolaj

A bevonathoz:

  • 10 dkg vaj
  • 2 ek étolaj
  • 3 ek kakaópor
  • 3 ek víz
  • 10 dkg kristálycukor

Elkészítése:

Tészta elkészítése:

Az egész tojásokat a cukorral 5 perc alatt habosra kevertem, majd apránként hozzáadtam a vizet és az étolajat.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekevertem, majd ezt a keveréket a tojásos masszához adtam, és egy fakanállal óvatosan beleforgattam.

A tésztát lemértem, megfeleztem, és két lapot sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben. 190 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt megsültek a lapok, amiket ezután kihűtöttem.

Krém és összeállítás:

A tejszínt a vaníliás cukorral és mézzel kemény habbá vertem, majd a krémet szintén megfeleztem.

Az egyik lapot egy tálcára helyeztem, és lekentem a krém felével.

A csokoládét, vajat, étolajat és kakaóport egy edényben összemelegítettem, majd hagytam kihűlni, és ezt a masszát a tejszínes krémre simítottam. A tortát betettem a fagyasztóba, 3 perc alatt a csokoládé megdermedt.

Ezután rákentem a maradék krémet, és a második lapot is ráhelyeztem. A tetejét egy kis nyújtófával simára igazítottam, hogy a krém jól elsimuljon.

Bevonat elkészítése és tálalás:

A bevonathoz való hozzávalókat egy kis lábosban tűz felett felfőztem, amíg a cukor teljesen felolvadt. A bevonatot ráöntöttem a torta tetejére, és kissé megráztam a tálcát, hogy a bevonat egyenletesen elterüljön. Ezután hűtőbe tettem a tortát.

4 óra hűtés után forró vízbe mártott késsel szeleteltem fel a tortát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!