Képviselőfánk gesztenyés krémmel recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1,5 dl víz
- 1,5 dl étolaj
- csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 4 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 ml rumaroma
- 15 dkg vaj
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
A kalapok kenéséhez:
- 8 dkg étcsokoládé
- 2 tk étolaj
Elkészítése:
A sütőt bekapcsoljuk 220 fokra.
A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzhelyre és addig keverjük, amíg elválik a tészta az edény falától.
Közben kevergetjük, langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük robotgéppel a tojásokat. Addig keverjük, amíg fényes lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban felvisszük a tésztát.
A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük vízzel. Mehet a sütőbe, 1/2 óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk.
A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakartam alufóliával,hogy meg ne égjen a teteje.
A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, így hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kalapjukat levágjuk, ha van benne hártya, akkor eltávolítjuk.
A krémhez a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Ezután hozzákeverjük a vajat, ruaromát és a gesztenyemasszát. Az egészet habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.
A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül. Rátesszük a csokis kalapokat.
Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »