Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Égetett tészta:

    • 200 ml víz
    • 200 g vaj
    • 200 g liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (ha szükséges 7)
    • csipet só és cukor

    Vaníliás krém:

    • 500 ml tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
    • 150 g kristálycukor

    Tejszínhab:

    • 350 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 1 csapott evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.

    Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.

    Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.

    A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

    A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
    Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.

    Krém:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.

    A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

    A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.

    A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

    Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá