Hozzávalók:
Égetett tészta:
Vaníliás krém:
Tejszínhab:
Elkészítése:
A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.
Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.
Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.
A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.
A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.