Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Égetett tészta:

  • 200 ml víz
  • 200 g vaj
  • 200 g liszt
  • 6 tojás (ha szükséges 7)
  • csipet só és cukor

Vaníliás krém:

  • 500 ml tej
  • 4 tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 150 g kristálycukor

Tejszínhab:

  • 350 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 csapott evőkanál porcukor

Elkészítése:

Tészta:

A vizet a sóval és a cukorral felforraljuk, majd belerakjuk a vajat és addig forraljuk folytonos keverés közben, míg a vaj el nem olvad.

Ekkor levesszük a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig főzzük míg el nem válik az edény oldalától.

Ekkor ismét levesszük a tűzről és egyesével beleütjük a tojásokat és eldolgozzuk benne.

A sütőt előmelegítjük 190 fokra.

A tésztát nyomózsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsikre kis halmokat nyomunk. Kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Amint kisűltek a fánkok, a tetejűket egy éleskéssel levágjuk és hagyjuk kihűlni.

Krém:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz keverjük a tej és cukor felét, a pudingport, a vaníliás cukrot, majd csomómentesre keverjük.

A tej másik felét elkezdjük forralni, majd a hozzáöntjük a tojássárgás masszát és folyamatos kevergetés közben addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd a még forró pudingos krémhez adjuk. Hagyjuk kihűlni, mielőtt megtöltennénk a fánkokat.

A habtejszint a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.

Amikor minden kihűlt, betölthetjük a fánkokat. Alulra a vaníliás krém, majd a tetejére a tejszinhab, végül a fánkok kalapja.