Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl étolaj
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 15 dkg liszt
    • 4 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krémhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dl tej
    • 150 g finomliszt
    • 200 g cukor
    • 3 csomag vaníliás cukor (vagy fél vaníliarúd)
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A sütőt 220 fokra előmelegítjük.

    A vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.

    Ekkor levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos robotgéppel a tojásokat.
    Addig keverjük, míg fényes nem lesz a tészta.

    Ezután habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral fedett tepsire kis gömbölyű halmokat viszünk fel.

    A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük kevés vízzel.

    Betoljuk a sütőbe és fél óráig nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és még negyed óra alatt szép pirosra sütjük a fánkokat. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.

    A kihűlt fánkok kalapját levágjuk és a belsejében lévő hártyát kivesszük.

    A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.

    A lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverjük.

    A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.

    A tejszínt keményre felverjük.

    Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd tejszínnel és végül rátesszük a kalapjukat.

    Porcukorral enyhén meghintjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá