Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos robotgéppel a tojásokat.
Addig keverjük, míg fényes nem lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral fedett tepsire kis gömbölyű halmokat viszünk fel.
A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük kevés vízzel.
Betoljuk a sütőbe és fél óráig nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és még negyed óra alatt szép pirosra sütjük a fánkokat. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kihűlt fánkok kalapját levágjuk és a belsejében lévő hártyát kivesszük.
A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
A tejszínt keményre felverjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd tejszínnel és végül rátesszük a kalapjukat.
Porcukorral enyhén meghintjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »