Hozzávalók:
Tésztához:
Krémhez:
Elkészítése:
A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
A vizet, olajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és addig keverjük, míg elválik a tészta az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről és kevergetve langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük elektromos robotgéppel a tojásokat.
Addig keverjük, míg fényes nem lesz a tészta.
Ezután habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral fedett tepsire kis gömbölyű halmokat viszünk fel.
A fánkokat és a sütőpapírt is lespricceljük kevés vízzel.
Betoljuk a sütőbe és fél óráig nem nyitogatjuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik a fánk. A hőfokot 205 fokra visszavesszük és még negyed óra alatt szép pirosra sütjük a fánkokat. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk, hagyjuk a fánkokat kihűlni, száradni. Jó ropogós tészta lett.
A kihűlt fánkok kalapját levágjuk és a belsejében lévő hártyát kivesszük.
A krémhez vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukor 2/3 részével.
A lisztet kevés tejjel és a tojássárgákkal simára keverjük.
A maradék tejet a vaníliás cukorral felforraljuk egy nagy lábasban és kikevert tojássárgás masszát belecsorgatjuk és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
Ezután apránként, lazán hozzákeverjük a tojásfehérje habot is.
A tejszínt keményre felverjük.
Először a vaníliás krémmel töltjük meg a fánkokat, majd tejszínnel és végül rátesszük a kalapjukat.
Porcukorral enyhén meghintjük.