Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Képviselőfánk recept

Képviselőfánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 2 dl víz
    • 10 dkg zsír
    • 20 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Vaníliás krémhez:

    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 15-20 dkg cukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.

    A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.

    Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.

    Előmelegített sütőben kb. 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.

    Sütés után a fánk tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg azt kiszedem.

    A cukrot a pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.

    A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg, pudingos krémhez.

    A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.

    Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.

    Jó érvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá