Képviselőfánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 2 dl víz
  • 10 dkg zsír
  • 20 dkg liszt
  • 5 tojás
  • csipet só

Vaníliás krémhez:

  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15-20 dkg cukor
  • 5 tojásfehérje

Elkészítése:

A vizet, zsírt, sót egy edényben felforralom és hozzáöntöm a lisztet. Egy fakanállal addig kavarom, amíg összeáll.

A tűzről levéve, még melegen hozzákeverem egyenként a tojásokat robotgéppel. Mindegyik tojással jól elkeverem.

Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral bélelt tepsibe, gömbölyű halmocskákat készítek a tésztából.

Előmelegített sütőben kb. 220 C°-on, 15-20 percig sütöm. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni, mert különben összeesik a tészta. 15-20 perc elteltével visszaveszem a hőfokot kb 200 C°-ra és kb 10 perc alatt készre sütöm.

Sütés után a fánk tetejét levágom, ha marad a belsejében hártyaszerű réteg azt kiszedem.

A cukrot a pudingporral összekeverem, majd hozzáadom a tejet és folytonos kevergetés mellett sűrűre főzöm.

A tojásfehérjéket 5 dkg cukorral kemény habbá verem, majd kis adagokban óvatosan hozzákeverem a meleg, pudingos krémhez.

A krémet habzsákba rakom és megtöltöm vele a fánkokat, majd ráteszem a tetejét. Porcukorral enyhén megszórom.

Tehettek a krémre még tejszínhabot. Én ezt kihagytam, mert hab nélkül jobban szeretjük.

Jó érvágyat kívánok hozzá!