Kávékrémes szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg darált dió
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 0,5 csomag sütőpor
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 5 evőkanál főzött kávé
- 25 dkg margarin
- 5 evőkanál darált dió
Továbbá:
- 1 cs 5 darabos ostyalap
Elkészítése:
Egy nagy gáztepsit kibélelünk ostyalappal.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a sütőport. Jól elkeverjük, majd lazán beleforgatjuk a habot.
A diós masszát az ostyára öntjük és 180 fokra melegített sütőbn kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!
A tejet, a liszttel, a cukorral és a kávéval felfőzünk. Ha kihűlt a krém, kikeverjük amargarinnal és a darált dióval.
A krémet a tészta tetejére kenjük, majd tortadarával díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.