Kávékrémes szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg darált dió
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál főzött kávé
  • 25 dkg margarin
  • 5 evőkanál darált dió

Továbbá:

  • 1 cs 5 darabos ostyalap

Elkészítése:

Egy nagy gáztepsit kibélelünk ostyalappal.

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót, a zsemlemorzsát, a sütőport. Jól elkeverjük, majd lazán beleforgatjuk a habot.

A diós masszát az ostyára öntjük és 180 fokra melegített sütőbn kb 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk!

A tejet, a liszttel, a cukorral és a kávéval felfőzünk. Ha kihűlt a krém, kikeverjük amargarinnal és a darált dióval.

A krémet a tészta tetejére kenjük, majd tortadarával díszítjük.