Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kata kelt tésztája recept

Kata kelt tésztája
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg friss élesztő
    • csipet cukor
    • 0,5 dl tej
    • 1 teáskanál só
    • 10 dkg eritrit vagy cukor
    • 0,5 kg margarin vagy vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a tészta tetejének kenésére
    • 300 g tejföl

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk.

    A lisztet a margarinnal jól összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, az eritritet, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.

    Az egészet jól összedolgozzuk, majd letakarva 1 óráig kelesztjük (meleg helyen elég fél óra).

    Ha megkelt, kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, tetszés szerinti alakra, formára vágjuk és bármilyen töltelékkel megtölthetjük.

    Én téglalap alakúra vágtam és lekvárral, illetve túróval töltöttem.

    Ebből az adagból 18 db lekváros bukta és 30 db túrós béles lett.

    A tetejét a tojások fehérjével lekenjük, majd újból kelesztjük fél óráig.

    175 fokon szép pirosra sütjük, kb 40 perc alatt.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá