Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejjel és egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal jól összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a sót, az eritritet, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt.
Az egészet jól összedolgozzuk, majd letakarva 1 óráig kelesztjük (meleg helyen elég fél óra).
Ha megkelt, kinyújtjuk 0,5 cm vastagságúra, tetszés szerinti alakra, formára vágjuk és bármilyen töltelékkel megtölthetjük.
Én téglalap alakúra vágtam és lekvárral, illetve túróval töltöttem.
Ebből az adagból 18 db lekváros bukta és 30 db túrós béles lett.
A tetejét a tojások fehérjével lekenjük, majd újból kelesztjük fél óráig.
175 fokon szép pirosra sütjük, kb 40 perc alatt.
Jó étvágyat hozzá!