Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamelles banán recept

Karamelles banán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes db banán
    • 7 dkg cukor
    • 3 ek vaj
    • 30 ml rumaroma
    • 1 teáskanál fahéj

    Tészta:

    • 12 dkg finomliszt
    • 3,5 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl meggylé
    • 1 csipet só
    • 10 dkg margarin
    • 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Karamell + banán:

    A tepsit (30 x 7 x 11,5 cm) sütőpapírral kibélelem . A banánt meghámozom , hosszában 3 részre elvágom mind a két banánt.

    A tepsi alját “kitapétázom” a banánnal. Azaz szorosan egymás mellé lefektetem egy soron.

    A cukrot, vajat, rumaromát, fahéjt a tűzön állandó keverés mellett karamellt elkészítem.

    A karamellt sűrű melegen a banánokra öntöm egyenletesen. Majd félre teszem , amíg a tésztáját kikeverem. ( A sütés végén ez lesz a teteje.)

    Tészta:

    A tojást felverem a cukorral. Hozzáadom az olvasztott vajat , meggylevet.

    Az összekevert száraz anyagokat (sütőpor, liszt, csipet só, kakaó ) lassan adagolva készítem a tészta masszáját. Mixerrel alaposan kikeverem.

    A tésztát ráöntöm a tepsiben lévő karamelles banánra.

    Az előmelegített sütőt 180 fokos, hőlégkeverésre állítom. A tésztát 25-30 percig (tű próba ) sütöm készre.

    Sütés után , 20 perc múlva megfordítom a süteményt. A tészta lesz a süti alja. Amikor kihűlt szeletelem , tálalom. (Karamell miatt!)

    Tipp:

    Gyerekek is fogyaszthatják! Csak rum aromával!!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá