Karamelles banán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Karamelles banán

Hozzávalók:

  • 2 közepes db banán
  • 7 dkg cukor
  • 3 ek vaj
  • 30 ml rumaroma
  • 1 teáskanál fahéj

Tészta:

  • 12 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 dl meggylé
  • 1 csipet só
  • 10 dkg margarin
  • 1 csapott ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Karamell + banán:

A tepsit (30 x 7 x 11,5 cm) sütőpapírral kibélelem . A banánt meghámozom , hosszában 3 részre elvágom mind a két banánt.

A tepsi alját “kitapétázom” a banánnal. Azaz szorosan egymás mellé lefektetem egy soron.

A cukrot, vajat, rumaromát, fahéjt a tűzön állandó keverés mellett karamellt elkészítem.

A karamellt sűrű melegen a banánokra öntöm egyenletesen. Majd félre teszem , amíg a tésztáját kikeverem. ( A sütés végén ez lesz a teteje.)

Tészta:

A tojást felverem a cukorral. Hozzáadom az olvasztott vajat , meggylevet.

Az összekevert száraz anyagokat (sütőpor, liszt, csipet só, kakaó ) lassan adagolva készítem a tészta masszáját. Mixerrel alaposan kikeverem.

A tésztát ráöntöm a tepsiben lévő karamelles banánra.

Az előmelegített sütőt 180 fokos, hőlégkeverésre állítom. A tésztát 25-30 percig (tű próba ) sütöm készre.

Sütés után , 20 perc múlva megfordítom a süteményt. A tészta lesz a süti alja. Amikor kihűlt szeletelem , tálalom. (Karamell miatt!)

Tipp:

Gyerekek is fogyaszthatják! Csak rum aromával!!