Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás szelet recept

Karamellás szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg cukor
    • 15 dkg liszt
    • 1 dl tej
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0.5 csomag sütőpor
    • 2 db instant kávé (3 in 1 kávé)
    • 1 dl napraforgó olaj

    A krémhez:

    • 2 csomag karamellás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 20 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor

    A tetejére:

    • 4 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit.

    A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.

    2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha már langyos a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

    sütési hőfok: 180°C

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá