Karamellás szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 4 db tojás
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 db instant kávé (3 in 1 kávé)
  • 1 dl napraforgó olaj

A krémhez:

  • 2 csomag karamellás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor

A tetejére:

  • 4 dl habtejszín

Elkészítése:

A hozzávalókból piskótatésztát készítünk, közepes méretű tepsibe öntjük, és sütőben megsütjük. A pudingporból félreteszünk 2 teáskanálnyit.

A krémhez a többi pudingot a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pudingot, és a kihűlt tészta tetejére simítjuk. A tejszínt felverjük, a krémre kenjük.

2 tk karamellpudingot 3 tk cukorral, 2 tk étolajjal és kb 1-1,5 dl vízzel felfőzünk. Ha már langyos a tejszínre csurgatjuk, és egy villa segítségével belecirógatjuk a habba, hogy szép márványmintás legyen.

sütési hőfok: 180°C