Karamell kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Lap: (30*40 cm-es tepsihez)
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 18 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 3 dkg kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 8 ek langyos víz
- 3 ek olaj
- csipet só
Krém:
- 4 cs karamell ízű pudingpor
- 1 l tej
- 30 dkg porcukor
- 35 dkg teavaj
- 35 dkg margarin (lehet csak teavajjal is készíteni!)
Összeállításhoz:
- piskótatallér (kb 2 csomag)
- kb fél l tej
- rumaroma ízlés szerint
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjéket a sóval kihabosítjuk. Fokozatosan hozzáadva a cukrot kemény habbá verjük. A habhoz adjuk hozzá a sárgákat, olajat és a vizet, majd jól elkeverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd hozzáadjuk a habhoz, óvatosan beleforgatjuk, anélkül, hogy a habot összetörnénk.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elegyengetjük, majd kb 20 percig sütjük. Ha langyosra hűlt, akkor lehúzzuk róla a papírt.
A krémhez kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingporokat, majd sűsűre főzzük. Gyakran kevergetve kihűtjük. A szobahőmérsékletű margarint és teavajat kihabosítjuk a porcukorral alaposan, majd kis adagokban hozzákeverjük a kihűlt pudinghoz.
A tejben elkeverjük a rumaromát.
A lapra rákenjük a karamellás krém felét. 2 piskótatallét összefogunk (így egy gömböt kapunk), majd belemártjuk a rumos tejbe és kitesszük vele a süteményt. Erre fog kerülni a maradék krém, amit szépen elegyengetünk.
Ízlés szerint megszórható a sütit teteje kókuszreszelékkel. Én most csokis krémből kis virágokat is készítettem rá.
Pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kb 4*4 cm-es darabokra vágva tálaljuk (így 48 db sütit kapunk).
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »