Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellás hatlapos recept

Karamellás hatlapos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 10 dkg zsír
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1 csomag szalalkáli
    • 150 ml tej
    • 1 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 175 g tejföl
    • csipet só

    A krémhez:

    • 40 dkg g kristálycukor
    • 1 liter tej szétosztva 5-5 dl-re
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csomag karamellás pudingpor (főzős)
    • 2 kissé púpozott evőkanál liszt
    • 100 g szobahőmérsékletű vaj

    Elkészítése:

    A pudingport a liszttel, a tojással és az egyik 5 dl tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet langyosítsuk meg.

    A kristálycukrot tegyük egy nagy edénybe, mert ebbe fér majd el a sok krém. Kezdjük melegíteni egészen addig, míg felolvad, majd tovább, amíg szép aranyszínű nem lesz.

    Ekkor a langyos tejet óvatosan, kis adagokban öntsük hozzá, miközben folyamatosan kevergetjük. Ne ijedjünk meg, fortyogni, futni és habzani fog, ezért adagoljuk csak kis mennyiségekben a tejet, különben kifutna. Mikor az összes tejet beleöntöttük, kicsit visszaszilárdulhat a karamella, így addig kevergetjük míg teljesen felolvad.

    Ekkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzákeverjük a vajat, majd folpackkal letakarva, hűvös helyre tesszük. Nagyjából langyosra fog hűlni, mire a lapok elkészülnek.

    A tésztához a szalalkálit elkeverjük a tejben.

    A zsírt kissé elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval könnyen kezelhető tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy liszttel, ha túl kemény tejföllel korrigáljuk.

    6 részre osztjuk és letakarjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Sütőpapírból vágjunk gáztepsi nagyságú (kb 31*31 cm-es) lapokat.

    A tésztákat a tepsi méretére nyújtjuk (vagy a sütőpapíron vagy lisztezett deszkán, majd áttesszük a sütőpapírra, majd a tepsire) és laponként 10 percig sütjük. Ne süssük tovább, világos kell, hogy maradjon!

    A krémet 5 részre osztva megtöltjük a lapokat szépen, sorban egymásra téve.

    Egy éjszakára letakarva hűtőbe vagy kamrába tesszük és hagyjuk megpuhulni.
    Másnap szeleteljük és porcukorral meghintjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá