Karamellás hatlapos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 16 dkg vaj
- 20 dkg por eritrit vagy más édesítő
- 4 dl tej
- 3 dkg szalalkáli
- 1 kk só
A krémhez:
- 15 dkg cukor
- 30 dkg eritrit vagy más édesítő
- 1 l tej
- 2 dl víz
- 22 dkg liszt
- 45 dkg vaj
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, sóval összekeverjük és a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejet is, melyben feloldjuk a szalalkálit.
Közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd hat egyenlő részre osztjuk és fél órát pihentetjük.
A tésztákat egyenként kinyújtjuk 30*40 cm-es lapokká és egy tepsi hátulján 175 fokon világos barnára sütjük kb 10-12 perc alatt.
A krémhez a cukrot megolvasztjuk egy olyan edényben, amiben nem ég le. Közben a tejet összekeverünk a vízzel és ebből a keverékből kiveszünk 5 dl-t.
A fél liter tejes-vizes keveréket adagolva csomómentesen elkeverjük 22 dkg liszttel, ezzel fogjuk besűríteni a karamellkrémet.
Ha a cukor barnára olvadt, óvatosan hozzáöntjük a maradék vizes tejet, beletesszük az eritritet és folyamatosan keverjük, míg felforr,majd hozzáadjuk a lisztes masszát. Kevergetve összefőzzük, vigyázva, hogy le ne égjen.
Ekkor levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a vajat. Gyors mozdulatokkal addig keverjük, míg a vaj teljesen egyneművé válik a krémmel és besűrűsödik.
Ha elkészült, még melegen megtöltjük vele a lapokat. A tetejét is megkenjük, majd megszórjuk vágott mandulával.
A tetejét letakarjuk egy sütőpapírral és valamilyen nehezékkel lenyomatjuk.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »