Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi marcipános, töltött mákos recept

Karácsonyi marcipános, töltött mákos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a piskótához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 csapott ek finomliszt
    • 1 mk sütőpor

    A mákos tésztához:

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 ek cukor
    • 5 ek darált mák
    • 2 csapott ek liszt
    • 1 mk sütőpor

    Az összeállításhoz:

    • 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
    • 1 ek rum
    • 20 dkg marcipán
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg vaj

    Díszítéshez

    • tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő, ehető ostyából van)

    Elkészítése

    Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.

    A mákos tésztát ugyanígy készítjük el,  azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.

    Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.

    Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.

    A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.

    A piskótalap tetejére kenjük.

    A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.

    A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.

    Tetszőlegesen díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá