Karácsonyi marcipános, töltött mákos recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 1 mk sütőpor
A mákos tésztához:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor
- 5 ek darált mák
- 2 csapott ek liszt
- 1 mk sütőpor
Az összeállításhoz:
- 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
- 1 ek rum
- 20 dkg marcipán
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
Díszítéshez
- tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő, ehető ostyából van)
Elkészítése
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.
A mákos tésztát ugyanígy készítjük el, azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.
Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.
A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.
A piskótalap tetejére kenjük.
A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.
A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.
Tetszőlegesen díszíthetjük.