Hozzávalók:
Hozzávalók a piskótához:
A mákos tésztához:
Az összeállításhoz:
Díszítéshez
Elkészítése
Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.
A mákos tésztát ugyanígy készítjük el, azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.
Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.
A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.
A piskótalap tetejére kenjük.
A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.
A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.
Tetszőlegesen díszíthetjük.