Karácsonyi marcipános, töltött mákos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Karácsonyi marcipános, töltött mákos

Hozzávalók:

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 1 mk sütőpor

A mákos tésztához:

  • 5 db tojás
  • 5 ek cukor
  • 5 ek darált mák
  • 2 csapott ek liszt
  • 1 mk sütőpor

Az összeállításhoz:

  • 1 üveg nem túl sűrű szilvalekvár
  • 1 ek rum
  • 20 dkg marcipán
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj

Díszítéshez

  • tetszés szerint valamilyen zöld (nálam zöld fenyő,ünnephez illő, ehető ostyából van)

Elkészítése

Az egész tojásokat 10-12 percig együtt verjük a cukorral, majd fakanállal elkeverjük benne a sütőporos lisztet. Két vékony tésztalapot sütünk belőle 22×32 cm-es tepsiben.

A mákos tésztát ugyanígy készítjük el,  azzal a különbséggel, hogy csak egy tésztalapot sütünk belőle.

Amikor kihűlt, kis kockákra vágjuk fel, majd összekeverjük a szilvalekvárral és a rummal.

Az egyik piskótalapot tálcára tesszük. A tölteléket egyenletesen ráhalmozzuk és elsimítjuk, majd befedjük a másik piskótalappal.

A vajat a cukorral és a rummal habosra keverjük.

A piskótalap tetejére kenjük.

A marcipánt két fólia között kinyújtjuk.

A felső fóliát levesszük és a krémre fordítjuk.

Tetszőlegesen díszíthetjük.