Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kapucíner szelet recept

Kapucíner szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál porcukor
    • 1 dl étolaj
    • 6 evőkanál liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 evőkanál capuccino por

    Tetejére:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    Tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.

    Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

    A krém elkészítéséhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, és ha kihűlt, alaposan összekeverjük a margarinnal. Ezután a krémet két részre osztjuk. Az egyik felét hagyjuk fehérnek, a másik felébe pedig bekeverjük a cappuccino port és a kakaóport.

    A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A krém tetejét csokoládémázzal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá