Kapucíner szelet recept
Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál capuccino por
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A krém elkészítéséhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, és ha kihűlt, alaposan összekeverjük a margarinnal. Ezután a krémet két részre osztjuk. Az egyik felét hagyjuk fehérnek, a másik felébe pedig bekeverjük a cappuccino port és a kakaóport.
A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A krém tetejét csokoládémázzal díszítjük.