Kapucíner szelet recept

Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál porcukor
- 1 dl étolaj
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál capuccino por
Tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.
A krém elkészítéséhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, és ha kihűlt, alaposan összekeverjük a margarinnal. Ezután a krémet két részre osztjuk. Az egyik felét hagyjuk fehérnek, a másik felébe pedig bekeverjük a cappuccino port és a kakaóport.
A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A krém tetejét csokoládémázzal díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »