Kapucíner szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál capuccino por

Tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

Tészta elkészítéséhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk az olajat. Ezután hozzáadjuk a sütőporral és kakaóporral átszitált lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert tojásfehérje habját.

Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük.

A krém elkészítéséhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejben felfőzzük a pudingport, és ha kihűlt, alaposan összekeverjük a margarinnal. Ezután a krémet két részre osztjuk. Az egyik felét hagyjuk fehérnek, a másik felébe pedig bekeverjük a cappuccino port és a kakaóport.

A tésztára először a fehér, majd a barna krémet kenjük. A krém tetejét csokoládémázzal díszítjük.