Kapucíner szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*38 cm-es tepsihez:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál capuccino por

Tetejére:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához a tojások sárgáit a cukorral habosra keverjük, belecsorgatjuk lassan az olajat, hozzáadagoljuk a sütőporos, kakaós átszitált lisztet, végül a fehérje keményre vert habját.

Előmelegített, közepes lángon sütjük tepsiben, amelynek aljába sütőpapírt teszünk.

A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.

A tejben felfőzzük a pudingport és ha kihűlt, a margarinnal jól összekeverjük, majd elfelezzük.

Az egyik fehér marad, a másik felébe a cappuccino port és a kakaóport keverünk.

A tésztára először a fehér, majd a barnás krémet kenjük, a krém tetejére csokimáz kerül.