Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 17 dkg vaj
- 11 gramm sütőpor
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 db közepes citrom reszelt héja és leve
- csipet só
A krémhez:
- 450 gr natúr joghurt
- 330 gr tejföl
- 1 db citrom leve
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 4 ek búzadara
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habja
- 425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, ,amíg a krémet elkészítjük.
A krém készítés:
A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük.
Ezután hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát, majd egytt tovább keverjük.
A keményre vert tojáshabot könnyedén bele forgatjuk több részletben.
Egy 20 x 30 cm – es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.
Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla .
Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »