Joghurtos pite trópusi gyümölcsökkel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 17 dkg vaj
- 11 gramm sütőpor
- 4 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 db közepes citrom reszelt héja és leve
- csipet só
A krémhez:
- 450 gr natúr joghurt
- 330 gr tejföl
- 1 db citrom leve
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 6 púpozott evőkanál liszt
- 4 ek búzadara
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habja
- 425 ml trópusi gyümölcskoktél befőtt
Elkészítése:
A tészta összes hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és fagyasztóba tesszük, ,amíg a krémet elkészítjük.
A krém készítés:
A tejfölt, a joghurtot, cukrokat és a citrom levét egy keverő tálba tesszük és jól kikeverjük.
Ezután hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát, majd egytt tovább keverjük.
A keményre vert tojáshabot könnyedén bele forgatjuk több részletben.
Egy 20 x 30 cm – es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk és a tészta 2 / 3 – részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.
A befőttet a levétől lecsepegtetjük, majd rászórjuk a krémre.
A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük. 180 fokra melegített sütőben, tűpróbáig sütjük.
A süteményt, sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük, hogy meg ne égjen.
Nálam a sütési idő 40 perc volt, de eltérhet a sütőktől függően.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk róla .
Egy másik tálcát ráteszünk és visszafordítjuk.
Porcukorral megszórjuk és tetszés szerint szeleteljük.