Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos pite recept

Joghurtos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 17 dkg margarin
    • 1 cs sütőpor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
    • 1 citrom reszelt héja
    • csipet só

    Krémhez:

    • 450 g natúr joghurt
    • 330 g tejföl
    • 1 citrom leve
    • 15 dkg porcukor
    • 6 ek púpozott evőkanál rétesliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    Tészta:

    Alaposan gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk. Ha a tészta nehezen áll össze, adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.

    Csomagoljuk be a tésztát folpackba, és helyezzük a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjen és könnyebben kezelhető legyen.

    Krém:

    A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral.

    Fokozatosan, óvatosan adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

    Óvatosan forgassuk bele a réteslisztet, hogy a krém sima és homogén legyen.

    Összeállítás:

    Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületen, majd helyezzük egy 23×38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Terítsük el a tészta kétharmadát egyenletesen a tepsiben.

    Eloszlatjuk a krémet egyenletesen a tészta tetején.

    A maradék tésztát reszeljük rá nagy lyukú reszelővel a krém tetejére.

    Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük a süteményt. A sütés felénél lefedjük alufóliával, hogy a teteje aranybarna maradjon, de ne égjen meg.

    A sütési idő körülbelül 30 perc, de a tűpróbával ellenőrizzük.

    Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt felszeletelnénk

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá