Joghurtos pite recept
Elkészítése:
Tészta:
Alaposan gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk. Ha a tészta nehezen áll össze, adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.
Csomagoljuk be a tésztát folpackba, és helyezzük a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjen és könnyebben kezelhető legyen.
Krém:
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral.
Fokozatosan, óvatosan adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
Óvatosan forgassuk bele a réteslisztet, hogy a krém sima és homogén legyen.
Összeállítás:
Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületen, majd helyezzük egy 23×38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Terítsük el a tészta kétharmadát egyenletesen a tepsiben.
Eloszlatjuk a krémet egyenletesen a tészta tetején.
A maradék tésztát reszeljük rá nagy lyukú reszelővel a krém tetejére.
Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük a süteményt. A sütés felénél lefedjük alufóliával, hogy a teteje aranybarna maradjon, de ne égjen meg.
A sütési idő körülbelül 30 perc, de a tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt felszeletelnénk