Joghurtos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Joghurtos pite

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 17 dkg margarin
  • 1 cs sütőpor
  • 4 tojás sárga
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só

Krémhez:

  • 450 g natúr joghurt
  • 330 g tejföl
  • 1 citrom leve
  • 15 dkg porcukor
  • 6 ek púpozott evőkanál rétesliszt
  • 4 tojásfehérje

Elkészítése:

Tészta:

Alaposan gyúrjuk össze a tészta hozzávalóit, amíg egyenletes és sima tésztát nem kapunk. Ha a tészta nehezen áll össze, adjunk hozzá egy evőkanál tejfölt, hogy könnyebben formázható legyen.

Csomagoljuk be a tésztát folpackba, és helyezzük a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjen és könnyebben kezelhető legyen.

Krém:

A tojásfehérjéket verjük kemény habbá a cukorral.

Fokozatosan, óvatosan adjuk hozzá a joghurtot, a tejfölt, és a citrom levét, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

Óvatosan forgassuk bele a réteslisztet, hogy a krém sima és homogén legyen.

Összeállítás:

Nyújtsuk ki a tésztát enyhén lisztezett felületen, majd helyezzük egy 23×38 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe. Terítsük el a tészta kétharmadát egyenletesen a tepsiben.

Eloszlatjuk a krémet egyenletesen a tészta tetején.

A maradék tésztát reszeljük rá nagy lyukú reszelővel a krém tetejére.

Előmelegített sütőben, 200 fokon sütjük a süteményt. A sütés felénél lefedjük alufóliával, hogy a teteje aranybarna maradjon, de ne égjen meg.

A sütési idő körülbelül 30 perc, de a tűpróbával ellenőrizzük.

Hagyjuk a süteményt teljesen kihűlni a tepsiben, mielőtt felszeletelnénk