Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Joghurtos-csokis krémes recept

Joghurtos-csokis krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 cukor
    • 6 ek finomliszt
    • 1 késhegynyi sütőpor

    A csokis krémhez:

    • 1 csomag csokoládés pudingpor
    • 10 dkg csokoládé
    • 2,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 0,5 dl víz
    • 1 ek zselatin
    • 1 dl habtejszín

    A rózsaszín krémhez:

    • 1 csomag epres pudingpor
    • 2,5 dl tej
    • 4 ek cukor
    • 120 gramm meggyes joghurt
    • 0,5 dl víz
    • 1 ek zselatin
    • 1 dl habtejszín

    A lapok lekenéséhez:

    • 70 ml tej és 20 ml rumaroma keveréke

    A bevonathoz:

    • 10 dkg csokoládé
    • 1 ek. étolaj
    • díszítő cukor

    Elkészítése:

    A piskóta készítése:

    A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.

    Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.

    A csokoládés krém készítése:

    A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.

    A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

    A rózsaszínű krém készítése:

    Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.

    A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.

    Összeállítás:

    A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.

    A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.

    Hűtőbe tesszük pár órára.

    Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá