Hozzávalók:
Piskótához:
A csokis krémhez:
A rózsaszín krémhez:
A lapok lekenéséhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és végül fakanállal hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
Egy 20×30 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A masszát 3 részre osztjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt.
A pudingport a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd felfőzzük. Az apróra tördelt csokoládét is hozzákeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk. A kihűlt csokoládés krémhez csurgatjuk, összekeverjük, majd beleforgatjuk a felvert tejszínt. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
Az epres pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, felfőzzük, és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverjük a meggyes joghurtot. A tejszínt kemény habbá verjük.
A zselatint vízbe beáztatjuk, langyosra melegítjük, feloldjuk, és a joghurtos krémhez keverjük. Végül beleforgatjuk a felvert tejszínt is. Hűtőbe tesszük felhasználásig.
A piskótalapokat rumos tejjel, egy ecset segítségével lekenjük. A rózsaszín krémet és a csokoládés krémet külön habzsákba töltjük, és a lapokra átlósan csíkokat nyomunk felváltva a két krémből. A felső lapra rózsaszínű krém kerül.
A csokoládét egy evőkanál olajjal felolvasztjuk a mikróban, és a krém tetejére csurgatjuk. Díszítő cukorral dekorálhatjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára.
Jó étvágyat hozzá, nagyon finom!