Jászberényi tekercs recept
Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 púpos kanál porcukor
- 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
- 6 csapott kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- kb 1,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 1 tk díszítőcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.
A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.
Díszítőcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









