Jászberényi tekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 púpos kanál porcukor
- 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
- 6 csapott kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- kb 1,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 1 tk díszítőcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.
A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.
Díszítőcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »