Jászberényi tekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 púpos kanál porcukor
- 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
- 6 csapott kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- kb 1,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 1 tk díszítőcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.
A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.
Díszítőcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »