Jászberényi tekercs recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 púpos kanál porcukor
- 4 evőkanál lehűtött fekete kávé
- 6 csapott kanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- kb 1,5 dl tej
A tetejére:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
- 1 tk díszítőcukor
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött fekete kávét, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük óvatosan a tojás fehérjék felvert habját.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük.
Még melegen konyharuhára borítjuk, feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.
A tekercset betöltjük, majd csokimázzal bevonjuk.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk és simára keverjük.
Díszítőcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »