Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hullámos krémes recept

Hullámos krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2,5 dl víz
    • 15 dkg zsír
    • 15 dkg liszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 15 dkg cukor
    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1,2 liter tej
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és addig főzzük, míg elválik az edény falától.. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána a tojásokat egyenként, alaposan elkeverjük benne. 2 lapot sütünk a tésztából egy 23*38 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.

    A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb 5 literes lábasban (fazékban) a többi tejet felforraljuk, ebben felfőzzük benne az előbbi masszát, majd még melegen beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig. Rengeteg krém lesz belőle! Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!

    A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. Hagyjuk kihűlni! Ezután hűtőbe tesszük dermedni, kb 1 óra elég erre. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd a krémre simítjuk és befedjük a másik lappal.
    Hűtőbe tesszük és egy óra múlva szeleteljük.

    Enyhén megszórjuk a tetejét porcukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá