Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
Elkészítése:
A tésztához a vizet a zsírral felforraljuk, majd hozzákeverjük a lisztet és addig főzzük, míg elválik az edény falától.. A tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk, utána a tojásokat egyenként, alaposan elkeverjük benne. 2 lapot sütünk a tésztából egy 23*38 cm-es tepsi hátán. A tepsit megkenjük zsírral és úgy kenjük rá a tésztát. 15 percig ne nyissuk ki a sütőt! Érdekes, hullámos felületű lapokat kapunk.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük. Egy nagyobb, kb 5 literes lábasban (fazékban) a többi tejet felforraljuk, ebben felfőzzük benne az előbbi masszát, majd még melegen beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját, amelyben már a 20 dkg cukrot is elkevertük. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percig. Rengeteg krém lesz belőle! Próbáljuk meg kézi habverővel elegyíteni óvatosan a habot a pudingos masszával, ugyanis telis-tele lesz az edény krémmel!
A tészta egyik lapját a tepsibe fektetjük, erre öntjük a még meleg krémet. Hagyjuk kihűlni! Ezután hűtőbe tesszük dermedni, kb 1 óra elég erre. Kemény habbá verjük a tejszínt, majd a krémre simítjuk és befedjük a másik lappal.
Hűtőbe tesszük és egy óra múlva szeleteljük.
Enyhén megszórjuk a tetejét porcukorral.