Hólabda tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 citrom héja
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 5 dkg kakaópor
- 4 evőkanál forró víz
Krém:
- 3 dl tej
- 5 dkg liszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. A sárgákhoz adjuk a cukrot és a citromhéjat, majd jól kihabosítjuk. Hozzáadjuk a vizet, elkeverjük, majd a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet is beleforgatjuk.
A tojásfehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A tojáshab 1/3-át hozzáakeverjük a tojássárgáshoz, ezzel fellazítjuk a masszát, majdf a többit is beleforgatjuk óvatosan, nagy mozdulatokkal, hogy a habot ne törjük össze.
Két gáztespit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát elfelezve a tepsikbe simítjuk.
180 fokon sütjük kb 12 percig, majd nedves konyharuhára borítjuk és a sütőpapírral együtt feltekerjük és így hűtjük ki.
A krémhez a lisztet, kókuszreszeléket csomómentesen elkeverjük a tejben, majd sűrűre főzzük és kihűtjük. A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a puha margarint és a porcukrot, majd alaposan kihabosítjuk.
A piskótátkat kitekerjük, lehúzzuk róluk a papírt, majd a krém harmadt az egyik piskótára kenjük, a másik harmadát a másik lapra és szorosan feltekerjük a piskótákat. A maradék krémmel kívülről is bevonjuk. Kókuszreszelékkel megszórjuk.
Szeletekre vágva kínáljuk.