Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hólabda recept

Hólabda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 8 evőkanál forró víz
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg liszt
    • 2 evőkanál olaj

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 5 evőkanál rétesliszt
    • 30 dkg margarin
    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Az oldalához:

    • 10 dkg kókuszreszelék

    A tetejére:

    • 15 dkg étcsoki

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet végül az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.

    Egy kb. 40*28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt 4 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

    A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

    A piskótakorongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, a kókuszreszelékben meghempergetjük.

    A csokoládét felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát dermesztjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá