Hólabda

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 8 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 8 evőkanál forró víz
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Az oldalához:

  • 10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

  • 15 dkg étcsoki

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a porcukorral, a kakaóporral és a vízzel habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet végül az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan az előzőekbe forgatjuk.

Egy kb. 40*28 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Amikor kihűlt 4 centis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.

A krémhez 2 dl tejben simára keverjük a lisztet. A többi tejet felforraljuk, a lisztes keverékhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.

A piskótakorongokat kettévágjuk, a krémmel megkenjük, majd a másik felével összeragasztjuk. A krémmel az oldalukat is körbekenjük, a kókuszreszelékben meghempergetjük.

A csokoládét felolvasztjuk, a sütemények tetejére kenjük. Hűtőben néhány órát dermesztjük.