Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas hegycsúcs recept

Havas hegycsúcs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24*24 cm-es formához:
    A bögre 2,5 dl-es.

    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3/4-ed bögre cukor
    • 3/4-ed bögre finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor

    Krém:

    • 500 ml tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1/2 bögre cukor
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 150 g vaj

    Kenéshez:

    • lefőzött eszpresszó kávé
    • kb 200-250 g mini piskótatallér

    Tetejére:

    • 200 g vaj
    • 1/2 bögre víz
    • 1/2 bögre cukor
    • 2 bögre tejpor (NEM kávérémpor!) plusz még 1 ek
    • 1,5 ek kakaópor

    Elkészítése:

    Tészta:

    A formát kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként beledolgozzuk a sárgákat is. Hozzászitáljuk a lisztet, kakaóport és a sütőport is. Habverővel csomómentesre keverjük a masszát.

    A kész tésztát a formába simítjuk, egyenletesen elkenjük, majd kb 35-40 perc alatt készre sütjük.

    Ha kihűlt, akkor 2 lapba vágjuk.

    Krém:

    A cukrot, pudingport és a tojássárgákat egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a vaníliát és sűrűre főzzük.

    Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a puha vajat és kihabosítjuk.

    Összeállítás:

    A formába visszatesszük az egyik lapot és megkenjük bőven kávéval. Rákenjük a krém felét és rátesszük a másik lapot. Ezt is megkenjük kávéval és rásimítjuk a maradék krémet.

    A krém tetejét kitesszük piskótatallérral.

    Elkészítjük a mázat a tetejére. Egy edénybe tesszük a vajat, cukrot és vizet. Az egészet addig forraljuk, amíg a cukor elolvad. Ekkor levesszük a tűzről és belekeverjük a tejport csomómentesre. A krémet két részre osztjuk. Az egyik felébe a kakaóport keverjük, míg a másikba 1 ek tejport.

    A kétféle krémet rácsorgatjuk a piskótatallérokra felváltva.

    Másnap szeleteljük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá