Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Havas háztető recept

Havas háztető
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 25 dkg porcukor
    • 20 dkg zsír
    • 5 ek tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek folyékony méz
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1,5-2 ek kakaópor
    • csipet só

    Krém:

    • 3 cs vaníliás pudingpor
    • 10 ek cukor
    • 9 dl tej
    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • vaníliaaroma

    Tetejére:

    • 15 dkg étcsoki
    • 1,5 dl habtejszín
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:
    Tészta:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.

    A világosan maradt tésztát ketté osztjuk és nagyjából 30*35 cm-es lapokká nyújtjuk. 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük a lapokat és még melegen 3 részre vágjuk.

    20A vágások helyét még sütés előtt érdemes bejelölni. Az alapját hagyhatjuk egy kicsit nagyobbra.

    A másik lapot is megsütjük és felvágjuk.

    A barna tésztát 12 részre osztjuk és olyan hosszúra sodorjuk, mint a világos lap (35 cm) és ezt is megsütjük 10-12 perc alatt.

    Krém:

    A krémhez a pudingport a cukorral, vaníliával és a tejjel sűrűre felfőzzük, majd még langyosan kihabosítjuk a vajjal/margarinnal.

    Összeállítás:

    Egy tálcára tesszük az egyik lapot, ami a süti alja lesz. Megkenjük krémmel és teszünk rá 3 barna rudat, krémet kenünk rá, erre 2 barna rudat teszünk, krémmel kenjük és végül 1 rudat teszünk rá. Az oldalát is bekenjük krémmel és rátapasztjuk az oldalát és kissé rányomkodjuk.

    Egy éjszakára hűtőbe vagy hideg helyre tesszük.

    Másnap bevonjuk a csoki és tejszín összeolvasztott keverékével, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Amikor a máz megdermedt, akkor szelhetjük is és tálaljuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá